Υλικά 500 γρ. φρέσκο τόνο 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο 1 κ. γλ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο Λάδι, για το ψήσιμο στη σχάρα 2 κ. σ. μαγιονέζα 1/2 κ. σ. wasabi (από σκόνη ή σε έτοιμη πάστα) 4 ψωμάκια με σουσάμι, ελαφρώς ψημένα 1 φλ. τσαγιού αγγούρι σε φέτες, ελαφρώς αλατισμένο 2 φλ. τσαγιού ανάμεικτη πράσινη σαλάτα Εκτέλεση Κόψτε τον τόνο σε κύβους και τοποθετήστε τον στην κατάψυξη για 10 λεπτά για να σταθεροποιηθεί (αυτό θα διευκολύνει το άλεσμα). Αν χρειαστεί, χτυπήστε τον τόνο στο μούλτι μέχρι να αποκτήσει τη συνοχή κιμά (φροντίστε να μην το παρακάνετε, χτυπήστε τον μόνο όσο χρειάζεται για να μπορέσετε να σχηματίσετε μπιφτέκια). Μεταφέρετε σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα κρεμμυδάκια, το τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας και το σησαμέλαιο. Σχηματίστε τέσσερα ομοιόμορφα μπιφτέκια. Τοποθετήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν τα ψήσετε στη σχάρα για να σταθεροποιηθούν. Προθερμάνετε καλά ένα τηγάνι- […]Πηγή