[*][*]

Υλικά συνταγής

  • 110 γρ. (1/2 φλ.) βούτυρο κρύο κομμένο σε κομμάτια
  • 200 γρ. (1 φλ.) ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 60 γρ. (1/2 φλ.) σκόνη κακάο
  • 1/2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 αυγά
  • 2/3 φλ. τσαγιού για όλες τις χρήσεις
  • 120 γρ. σταγόνες σοκολάτας ή ολόκληρη σοκολάτα αρκετά ψιλοκομμένη
  • 30 γρ. σταγόνες σοκολάτας, για πασπάλισμα στην επιφάνεια

[*]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Παίρνετε ένα τηγάνι 23 εκ. που μπαίνει και στο φούρνο και ρίχνετε μέσα το βούτυρο και το λιώνετε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει προσθέτετε τη ζάχαρη, το αλάτι, το κακάο και το στιγμιαίο καφέ, τα ανακατεύετε καλά, τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρώς. [*]
  2. Στη συνέχεια ρίχνετε το εκχύλισμα βανίλιας και τα αυγά, ένα τη φορά ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνονται πλήρως. Προσθέτετε το αλεύρι συνεχίζετε το ανακάτεμα να ενσωματωθεί πλήρως και τέλος ρίχνετε και τα 120 γρ. σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε να αναμιχθούν ισομερώς. 
  3. Σκορπίζετε ισομερώς στην επιφάνεια του γλυκού τα 30 γρ. σταγόνες σοκολάτας και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του γλυκού βγει καθαρή ή με λίγα ψιχουλάκια. Το βγάζετε από το φούρνο και το σερβίρετε ζεστό με το αγαπημένο σας παγωτό περιχυμένο, προαιρετικά, με σιρόπι σοκολάτας.

[*][*]Πηγή