Μωσαϊκό νηστίσιμο με έτοιμο χαλβά

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό χαλβάς βανίλια ή άλλος αρεσκείας σας
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 70 γρ. ελαιόλαδο 
  • 1/2 κ.γ. κανέλα σκόνα
  • 1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 70 γρ. αμύγδαλα λευκά, ανάλατα, καβουρδισμένα 
  • κακάο σε σκόνη για να καλύψετε τον κορμό (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τον χαλβά σε κύβους. Τεμαχίζετε την κουβερτούρα και κυβάκια και την βάζετε σε ένα ανοξείδωτο μπολ. Στερεώνετε το μπολ στο στόμιο μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί) και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να λιώσει.
  2. Μόλις λιώσει τελείως η σοκολάτα, την αποσύρετε από το μπεν μαρί. Την αφήνετε να μισοκρυώσει και μετά προσθέτετε το ελαιόλαδο, την κανέλα, το ξύσμα, τον χαλβά και τα αμύγδαλα και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
  3. Αδειάζετε το μείγμα πάνω σε ένα φύλλο λαδόκολλας και του δίνετε το σχήμα σαλαμιού. Τυλίγετε το μωσαϊκό με τη λαδόκολλα και μετά τρίβετε τις άκρες της λαδόκολλας ώστε να τυλίξετε το ρολό σαν καραμέλα.
  4. Το βάζετε για τουλάχιστον 1 ώρα στην κατάψυξη να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Ξετυλίγετε το μωσαϊκό σας και το ρολάρετε μέσα σε κακάο, ώστε να καλυφθεί παντού. Τέλος, το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε.

Πηγή