Υλικά συνταγής
- 400 ml κρέμα καρύδας
- 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 120 γρ. ταχίνι με κακάο
- 180 ml μέλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βάζετε τη κρέμα καρύδας μαζί με τα κομματάκια κουβερτούρας και τα ανακατεύετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και ζεσταθεί καλά το μείγμα χωρίς όμως να βράσει. Το αποσύρετε από τη φωτιά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε καλά το ταχίνι με το μέλι. Προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε ζωηρά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος ρίχνετε και το εκχύλισμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε να ενσωματωθεί.
- Αδειάζετε το μείγμα σε 8 φόρμες (κατά προτίμηση σιλικόνης με σχέδιο) ή σε μπολ ή σε μικρά φαρδιά ποτήρια και τοποθετείτε τη μους για 4-5 ώρες στο ψυγείο (ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ) ή μέχρι να σταθεροποιηθεί.