Υλικά συνταγής

  • 9-10 περίπου φρυγανιές (για να καλύψετε και τα κενά του ταψιού)
  • 1 λίτρο γάλα καρύδας, στην χάρτινη συσκευασία
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 βανιλίνες
  • κανέλα για το γαρνίρισμα
  • Για το σιρόπι
  • 150 γρ. νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • κανέλα τριμμένη και ινδοκάρυδο για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το σιρόπι: Ξεκινάτε με το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνετε ανακατεύοντάς τα 2-3 φορές μέχρι να έλθουν σε σημείο βρασμού. Μόλις λιώσει η ζάχαρη κι αρχίσει ο βρασμός τα αφήνετε να βράσουν για 3-3,5 λ.
  2. Αποσύρετε το σιρόπι σας από τη φωτιά το μεταφέρετε σε μπολ και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Μετά βουτάτε, για λίγο, στο σιρόπι μερικές φρυγανιές και τις στρώνετε, τη μια δίπλα στην άλλη, στη βάση ενός ταψιού ή σε ένα τσέρκι διαστάσεων15×25 εκ. 
  3. Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύετε διαρκώς, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν βράση και πήξει ελαφρώς το μείγμα. Μετά το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τις βανιλίνες και ανακατεύετε καλά.
  4. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί ή τσέρκι, πάνω στις φρυγανιές, ισιώνετε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Το πασπαλίζετε προαιρετικά με λίγη κανέλα τριμμένη ή/και ινδοκάρυδο και σερβίρετε.

Πηγή