Παγωμένη σοκολατένια απόλαυση μους σοκολάτας με μπισκότα όρεο

Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης, 36% λιπαρά, κρύα από το ψυγείο
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 50% – 55% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • σιρόπι σοκολάτας
  • μπισκότα όρεο θρυμματισμένα
  • τρούφα ή ξύσμα σοκολάτας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάμε τη κρύα κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαντιγί, σαν γιαούρτι. Τη μεταφέρουμε σε μπολ.
  2. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρόλι και μόλις πάρει βράση το αδειάζουμε πάνω από τη ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα που την έχουμε βάλει μέσα σε ένα γυάλινο μπολ. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να προκύψει ένα λείο, ομοιογενές μείγμα. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  3. Μόλις κρυώσει το σοκολατένιο μείγμα το ρίχνουμε στο μπολ τη σαντιγί και ανακατεύουμε με πολύ απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  4. Σε γυάλινα ποτήρια μεγέθους επιλογής μας ή μπολ, βάζουμε εναλλάξ σιρόπι σοκολάτας, μους σοκολάτας, μπισκότα όρεο θρυμματισμένα και τα βάζουμε στο ψυγείο. Γαρνίρουμε με τρούφα ή ξύσμα σοκολάτας και σερβίρουμε.

Πηγή