Παγωμένος κορμός semifreddo με κεράσια

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια
  • 3 αυγά ολόκληρα + 2 κρόκους αυγών
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 500 ml (2 φλ.) κρέμα γάλακτος, πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τα κεράσια σας, βγάζετε προσεκτικά τα κουκούτσια τους και τα αφήνετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε. παστερίωση
  2. Σε ένα μεταλλικό μπολ ρίχνετε τα ολόκληρα αυγά, τους κρόκους αυγών, το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη. Στερεώνετε το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί), φροντίζοντας να μην ακουμπά το νερό το μπολ με το μείγμα αυγών και τα χτυπάτε διαρκώς με το μίξερ χειρός, για 6-8 λ για να παστεριωθούν τα αυγά και να πήξει και “ασπρίσει΄ το μείγμα. Το αποσύρετε από το μπεν μαρί και το αφήνετε στην άκρη να χλιαρίνει.
  3. Στη συνέχεια σε άλλο καθαρό μπολ ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με καθαρό και στεγνό μίξερ μέχρι να έχετε να πηχτή σαντιγί να να “στέκεται”. Ρίχνετε μέσα στη σαντιγί το χλιαρό μείγμα αυγών και ανακατεύετε, με μαρίζ, με πολύ απαλές, κυκλικές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί. 
  4. Παίρνετε μια ορθογώνια φόρμα το κέικ με διάσταση 23×13 εκ. και ύψος 7 εκ. (αν δεν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τετράγωνο ταψάκι 20×20 εκ. και ύψος 5 εκ ή 23×23 εκ. και ύψος 4 εκ.), και το στρώνετε καλά, στη βάση και τα τοιχώματά του, με πλαστική μεμβράνη η οποία  να προεξέχει περιμετρικά πάνω από τα τοιχώματα. 
  5. Στρώνετε τα κεράσια στη βάση του ταψιού και από πάνω αδειάζετε το μείγμα κρέμας. Ισιώνετε την επιφάνειά του, το σκεπάζετε με τη μεμβράνη που προεξέχει και το βάζετε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 4-5 ώρες, ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ για να παγώσει καλά.
  6. Το βγάζετε από τη κατάψυξη 10 λ πριν το σερβίρετε, το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, αφαιρείτε τη πλαστική μεμβράνη, το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε διακοσμημένο με ολόκληρα κεράσια.

Πηγή