Παγωμένο σοκολατένιο γλύκισμα με ζαχαρούχο γάλα χωρίς ψήσιμο

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 12 μπισκότα oreo, θρυμματισμένα σε σκόνη στο μούλτι
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
  • Για τη γέμιση:
  • 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (120 γρ. σε κομματάκια + 50 γρ. ολόκληρη χωριστά)
  • 450 γρ. μαλακό τυρί κρέμα τύπου (Philadelphia) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού σαντιγί

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο βάσης 23 εκ. και το καλύπτετε με αλουμινόχαρτο ή χαρτί ψησίματος φροντίζοντας να προεξέχει 2-3 εκ. πάνω από το χείλος των τοιχωμάτων περιμετρικά. 
  2. Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα όρεο σε σκόνη στο μούλτι. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά. Στρώνετε ισομερώς το μείγμα στη βάση του ταψιού πιέζοντάς το ελαφρώς στη βάση. Το βάζετε στο ψυγείο. 
  3. Για τη γέμιση: Κόβετε σε μικρά κομματάκια τα 120 γρ. κουβερτούρας και τα λιώνετε σε μπεν μαρί. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ να αφρατέψει. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και έχετε μια σοκολατένια κρέμα.
  4. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις, με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε το γλυκό σας στη κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον ή μέχρι να παγώσει καλά. 
  5. Αφήνετε την υπόλοιπη κουβερτούρα (50 γρ.) εκτός ψυγείου να μαλακώσει αρκετά. Παίρνετε ένα αποφλοιωτή για λαχανικά και κόβετε φλούδες. 15 λ πριν σερβίρετε βγάζετε το γλυκό σας από τη κατάψυξη και το αφήνετε να μαλακώσει. Το ξεφορμάρετε με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου ή του χαρτιού ψησίματος που προεξέχει και τη μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Τη κόβετε σε μικρά κομμάτια, γαρνίρετε με τις φλούδες σοκολάτας και σερβίρετε. 

Πηγή