
Υλικά συνταγής
- Για το παγωτό:
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά
- 200 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 200 ml ξινόγαλα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. βότκα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- Για τη σος σοκολάτας:
- 1 φλ. τσαγιού κομματάκια σοκολάτας κουβερτούρας
- 3 κ.σ. σπορέλαιο
Εκτέλεση συνταγής
- Για το παγωτό: Τοποθετείτε όλα τα υλικά για το παγωτό σε ένα μεγάλο μπολ, τα ανακατεύετε καλά με το σύρμα. Βάζετε το μπολ στο ψυγείο για 30 λ.
- Με παγωτομηχανή: Κατόπιν αδειάζετε το μείγμα στη παγωτομηχανή και ετοιμάζετε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της. Όταν είναι έτοιμο το μεταφέρετε σε κατάλληλο σκεύος και το τοποθετείτε στη κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.
- Για τη σως σοκολάτας: Ρίχνετε σε πυρίμαχο σκεύος τις σταγόνες σοκολάτας και τις λιώνετε σε μπεν μαρί (ή στο φούρνο μικροκυμάτων αν είστε εξοικειωμένοι). Αφαιρείτε το μπολ από τη φωτιά, ρίχνετε το σπορέλαιο και ανακατεύετε.
- Όταν θέλετε να το σερβίρετε το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 20-25 λ. Μετά το περιχύνετε με τη σος σοκολάτας η οποία λίγα δευτερόλεπτα αφού έρθει σε επαφή με το παγωτό, σταθεροποιείται και σκληραίνει.