Υλικά συνταγής

  • Για το παγωτό
  • 4 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε φέτες ή κύβους
  • 3-4 κ.σ. γάλα
  • Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου, ψημένο
  • 2 κ.σ. σάλτσα σοκολάτας ή άλλη σάλτσα επιλογής σας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το παγωτό: Κόβετε τις μπανάνες σε φέτες (ή κύβους), τις τοποθετείτε σε ένα ταψάκι την μια δίπλα στην άλλη, σκεπάζετε το ταψάκι με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι να παγώσουν καλά οι μπανάνες.
  2. Στη συνέχεια, βάζετε τα παγωμένα κομμάτια μπανάνας σε ένα μούλτι και τα χτυπάτε καλά μέχρι να να πολτοποιηθούν. Προσθέτετε το γάλα, για να πετύχετε πιο κρεμώδη υφή, και χτυπάτε ναι ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  3. Για το σερβίρισμα: Μοιράζετε το παγωτό σας σε 4 μπολ ή ποτήρια και προαιρετικά γαρνίρετε με σος σοκολάτας ή άλλη σος επιλογής σας και με το φιλέ αμυγδάλου ή/και με ότι άλλο σας αρέσει. Καλή σας απόλαυση!

Πηγή