Παγωτό μπανάνα πανεύκολο με 2 υλικά

Υλικά συνταγής

  • 2 μεγάλες αρκετά ώριμες μπανάνες
  • 2 κοφτές κ.σ. μέλι (κατά προτίμηση ελαφρύ όπως ανθέων)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τις μπανάνες, οι οποίες πρέπει να είναι αρκετά ώριμες δηλ. καφέ εξωτερικά όχι όμως εσωτερικά. Τις κόβετε σε λεπτές φέτες του μισού εκ. περίπου, τις μεταφέρετε σε σακούλες κατάψυξης και τις καταψύχετε για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να παγώσουν καλά.
  2. Μεταφέρετε τα παγωμένα κομμάτια σε μπλέντερ, ή σταδιακά σε μούλτι και τα χτυπάτε για μερικά λεπτά μέχρι να μοιάζουν με τριμμένη φρυγανιά. Συνεχίζετε να χτυπάτε, ξύνοντας συχνά με σπάτουλα τις πλευρές του μπλέντερ, μέχρι να έχει ένα λείο, κρεμώδες μείγμα σαν σαντιγί.
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε το μέλι και συνεχίζετε το το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Σε αυτό το σημείο, για περισσότερη γεύση μπορείτε να προσθέσετε προαιρετικά στο μείγμα νιφάδες σοκολάτας, ή θρυμματισμένους ανάλατους ξηρούς καρπούς, ή χοντροθρυμματισμένο μπισκότο και ανακατεύετε με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
  4. Σερβίρετε αμέσως το παγωτό σας διαφορετικά το βάζετε σε δοχείο κατάψυξης όπου το καταψύχετε έως και για 1 μήνα. Καλή σας απόλαυση!

Πηγή