Υλικά συνταγής
- 2 αυγά
- 50 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36 % λιπαρά, κρύα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. Nutella
- 1 κ.σ. κακάο σκόνη
- 70 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας ή σοκολάτα κουβερτούρας ψιλοκομμένη
Εκτέλεση συνταγής
- Τοποθετείτε σε μπεν μαρί, σε μέτριο πυρίμαχο σκεύος, τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέσα στο μπεν μαρί με το μίξερ για 6-8 λ περίπου, μέχρι να πήξει και ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτετε και το εκχύλισμα βανίλιας, χτυπάτε για λίγο, το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. Προαιρετικά, μπορείτε να μεταφέρετε το μείγμα σε άλλο μπολ για να κρυώσει πιο γρήγορα.
- Σε καθαρό μπολ με καθαρό και στεγνό μίξερ χτυπάτε, σε υψηλή ταχύτητα, τη κρέμα γάλακτος μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. (Βεβαιωθείτε ότι η κρέμα γάλακτος που χρησιμοποιείτε, είναι κρύα, τουλάχιστον 24 ώρες στο ψυγείο).
- Προσθέτετε μέσα στο μπολ με τη σαντιγί, τη Νουτέλα και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθεί. Ρίχνετε και τη σκόνη κακάο και χτυπάτε να ενσωματωθεί. Ρίχνετε το μείγμα σαντιγί-Νουτέλα, σταδιακά, λίγο τη φορά, στο μπολ με το μείγμα αυγών, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα, με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποηθεί το μείγμα.
- Ρίχνετε στο μείγμα τη ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρας, ή τις σταγόνες κουβερτούρας και συνεχίζετε το απαλό ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν. Μεταφέρετε το μείγμα σε τάπερ, το κλείνετε με το καπάκι του και το βάζετε στη κατάψυξη για 4 τουλάχιστον ώρες ή και για όλο το βράδυ μέχρι να παγώσει καλά. Το σερβίρετε σε μπολ ή σε χωνάκια.