Υλικά συνταγής

  • 5 μεγάλα ή 6 μέτρια ώριμα (όχι παραγινωμένα) ροδάκινα
  • 1 συσκευασία (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τα ροδάκινα από τη φλούδα τους. Στρώνετε ένα μικρό ταψάκι με χαρτί ψησίματος.  Κόβετε τα ροδάκινα σε φέτες πάνω από το ταψί (για να χυθούν εκεί και οι χυμοί τους) και απλώνετε τις φέτες, σε μια στρώση, την μια δίπλα στην άλλη.
  2. Βάζετε το ταψί στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες ή μέχρι να παγώσουν καλά τα ροδάκινα. Στη συνέχεια ρίχνετε σε ένα μπλέντερ τα παγωμένα ροδάκινα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποηθούν και έχετε ένα λείο μείγμα σαν “πουρέ”. Σε αυτή τη φάση θα έχετε ένα μείγμα με τη συνοχή του μαλακού παγωτού.
  3. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα σκεύος που μπαίνει στην κατάψυξη και κλείνει αεροστεγώς, ισιώνετε την επιφάνειά του και το καλύπτετε με μεμβράνη η οποία θα πρέπει να ακουμπά πάνω στο μείγμα για να αποφύγετε την δημιουργία κρυστάλλων.
  4. Σκεπάζετε καλά το σκεύος σας και το βάζετε στην κατάψυξη για περίπου 2,5-3 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά. Το σερβίρετε ως έχει ή γαρνιρισμένο με φέτες ροδάκινο, ή ξηρούς καρπούς ή σιρόπι σοκολάτας και καλή σας απόλαυση!

Πηγή