Παγωτό σοκολάτας πανεύκολο με 4 υλικά

Υλικά συνταγής

  • 60 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα από το ψυγείο
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομματάκια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο κατσαρόλι ρίχνετε 100 ml νερό και τη σκόνη κακάο και ανακατεύετε διαρκώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί τελείως το κακάο. Όταν είναι έτοιμο αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνετε για 1-2 λ να κρυώσει ελαφρώς.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε στο μπολ το ζαχαρούχο γάλα, τη κρέμα γάλακτος και προαιρετικά 1/4 κ.γ. αλάτι και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί και αφρατέψει το μείγμα. Εναλλακτικά τα ρίχνετε όλα σε μπλέντερ και τα χτυπάτε καλά.
  3. Προσθέτετε στο μείγμα τα 3/4 από τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα σκεύος, που να μπαίνει στη κατάψυξη, ισιώνετε την επιφάνειά του και από πάνω πασπαλίζετε τα υπόλοιπα κομματάκια σοκολάτας.
  4. Σκεπάζετε το σκεύος σας και το βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ. Βγάζετε το παγωτό 15 λ πριν το σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!

Πηγή