Υλικά συνταγής

  • 1 κουτί (250 γρ.) φυτική κρέμα MORFAT ή άλλη επιλογής σας 
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο (397 γρ.)
  • 300 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 3 πακέτα μπισκότα Oreo Double
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε τη φυτική κρέμα, το ζαχαρούχο και το εβαπορέ γάλα για 1 ώρα στην κατάψυξη να παγώσουν. Επίσης βάζετε και τον κάδο του μίξερ στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. 
  2. Αφαιρείτε τη γέμιση από τα Oreo Double σε ένα πυρίμαχο μπολάκι και το βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει η γέμιση και να γίνει η κρέμα. Βάζετε τα μπισκότα σε ένα σακουλάκι και τα σπάτε με ένα βαρύ αντικείμενο σε μέτρια κομματάκια.
  3. Τοποθετείτε τη παγωμένη φυτική κρέμα στο κάδο του μίξερ και τη χτυπάτε με το σύρμα του μίξερ για 5 λ. Προσθέτετε το ζαχαρούχο και το εβαπορέ γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας, τη λιωμένη γέμιση, τα σπασμένα μπισκότα και τα χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς. Βάζετε το κάδο του μίξερ στην κατάψυξη και μετά από 1 ώρα το βγάζετε και χτυπάτε πάλι το παγωτό για λίγο με το μίξερ, ώστε να αφρατέψει.
  5. Μεταφέρετε το μείγμα σας σε μπολ σερβιρίσματος και το ξαναβάζετε στη κατάψυξη για όλο το βράδυ. Το σερβίρετε σε χωνάκι ως έχει ή με σιρόπι σοκολάτας, σε μπάλες ή ακόμα και σε σαντουιτσάκια με μπισκότα επιλογής σας..
  6. Σημείωση: Μπορείτε να το μεταφέρετε σε ταρτιέρα, ή σε φόρμα με αποσπώμενη βάση ή άλλο σκεύος επιλογής σας στρωμένο με χαρτί ψησίματος ή μεμβράνη (για να το ξεφορμάρετε εύκολα), να το καλύψετε με mini oreos, να το παγώσετε και μετά να το σερβίρετε κομμένο σε κομμάτια.

Πηγή