Υλικά συνταγής
- 1 κουτί (250 γρ.) φυτική κρέμα MORFAT ή άλλη επιλογής σας
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο (397 γρ.)
- 300 γρ. γάλα εβαπορέ
- 3 πακέτα μπισκότα Oreo Double
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε τη φυτική κρέμα, το ζαχαρούχο και το εβαπορέ γάλα για 1 ώρα στην κατάψυξη να παγώσουν. Επίσης βάζετε και τον κάδο του μίξερ στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
- Αφαιρείτε τη γέμιση από τα Oreo Double σε ένα πυρίμαχο μπολάκι και το βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει η γέμιση και να γίνει η κρέμα. Βάζετε τα μπισκότα σε ένα σακουλάκι και τα σπάτε με ένα βαρύ αντικείμενο σε μέτρια κομματάκια.
- Τοποθετείτε τη παγωμένη φυτική κρέμα στο κάδο του μίξερ και τη χτυπάτε με το σύρμα του μίξερ για 5 λ. Προσθέτετε το ζαχαρούχο και το εβαπορέ γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας, τη λιωμένη γέμιση, τα σπασμένα μπισκότα και τα χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς. Βάζετε το κάδο του μίξερ στην κατάψυξη και μετά από 1 ώρα το βγάζετε και χτυπάτε πάλι το παγωτό για λίγο με το μίξερ, ώστε να αφρατέψει.
- Μεταφέρετε το μείγμα σας σε μπολ σερβιρίσματος και το ξαναβάζετε στη κατάψυξη για όλο το βράδυ. Το σερβίρετε σε χωνάκι ως έχει ή με σιρόπι σοκολάτας, σε μπάλες ή ακόμα και σε σαντουιτσάκια με μπισκότα επιλογής σας..
- Σημείωση: Μπορείτε να το μεταφέρετε σε ταρτιέρα, ή σε φόρμα με αποσπώμενη βάση ή άλλο σκεύος επιλογής σας στρωμένο με χαρτί ψησίματος ή μεμβράνη (για να το ξεφορμάρετε εύκολα), να το καλύψετε με mini oreos, να το παγώσετε και μετά να το σερβίρετε κομμένο σε κομμάτια.