Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. (περίπου 20) μπισκότα Όρεο
  • 240 ml (1 φλ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 480 ml (2 φλ.) κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά, παγωμένη από το ψυγείο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά αν θέλετε γεύση βανίλιας)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ 23×13 εκ. περίπου και τη στρώνετε με πλαστική μεμβράνη ή χαρτί ψησίματος φροντίζοντας να προεξέχει κατά 10 εκ. από τις 2 μεγάλες πλευρές για να σκεπάσετε αργότερα το παγωτό σας. Κόβετε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το συμπυκνωμένο γάλα μαζί με την παγωμένη κρέμα γάλακτος (και προαιρετικά το εκχύλισμα βανίλιας) και τα χτυπάτε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 3 λ ή μέχρι να έχετε ένα παχύ και κρεμώδες μείγμα.
  3. Στη συνέχεια αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μείγμα τα ψιλοκομμένα όρεο και τα ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Αδειάζετε το μείγμα στην φόρμα του κέικ, το καλύπτετε με την μεμβράνη ή το χαρτί ψησίματος που προεξέχει και το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6-8 ώρες ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ!

Πηγή