Υλικά συνταγής
- 1 συσκευασία (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
- 500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, κρύα
- 250 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 12 μπισκότα Oreo σπασμένα σε μικρά κομμάτια με το χέρι
- 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε τη κρέμα γάλακτος σε μπολ και τη χτυπάτε, σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Ανεβάζετε σταδιακά τη ταχύτητα του μίξερ συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να πήξει το μείγμα και και σχηματιστούν απαλές κορυφές στην επιφάνειά του. Τοποθετείτε τη σαντιγί στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.
- Λιώνετε τα κομματάκια κουβερτούρας σε μπεν μαρί και την αφήνετε στη άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
- Εν τω μεταξύ, όσο κρυώνει η κουβερτούρα, χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα μαζί το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να αφρατέψουν. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ.
- Βγάζετε τη σαντιγί από το ψυγείο και τη προσθέτετε στο μείγμα τυριού-ζαχαρούχου ανακατεύοντας με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτετε και τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς.
- Ρίχνετε μερικές κουταλιές από τη κρέμα παγωτού πάνω σε σκεύος κατάλληλο για τη κατάψυξη και από πάνω το περιχύνετε με λίγη λιωμένη σοκολάτα. Συνεχίζετε με ακόμα μερικές κουταλιές κρέμας παγωτού και πάλι λίγη λιωμένη σοκολάτα. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στη κατάψυξη για 6 περίπου ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά το παγωτό.