Υλικά συνταγής
- 2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ (1 βουτύρου + 1 σοκολάτας)
- 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά, κρύα
- 2/3 φλ. τσαγιού ζαχαρούχο γάλα
- 2/3 φλ. τσαγιού σταγόνες κουβερτούρας (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Παίρνετε ένα πυρέξ 22×32 εκ. περίπου και το στρώνετε με πλαστική μεμβράνη. Στρώνετε μια στρώση μπισκότων σοκολάτας με τη καλή του πλευρά προς τη βάση.
- Σε μπολ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει. Σε άλλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ το ζαχαρούχο γάλα για μισό λεπτό. Προσθέτετε μέσα στο μπολ με το ζαχαρούχο τη σαντιγί και το χτυπάτε για άλλο μισό λεπτό να ενσωματωθεί πλήρως και αφρατέψει το μείγμα.
- Σε περίπτωση που προτιμήσετε και τις σταγόνες σοκολάτας, τις προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.
- Στρώνετε το μείγμα παγωτού πάνω από τα στρωμένα πτι μπερ σοκολάτας. Σκεπάζετε το μείγμα με τα πτι μπερ βουτύρου φροντίζοντας να τα παρατάξετε με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να ταιριάζουν με τα πτι μπερ βάσης για να κόβονται εύκολα τα κομμάτια σάντουιτς.
- Σημείωση: Αν προτιμάτε μικρότερα σαντουϊτσάκια ανατικαταστήστε τα Πτι Μπερ με μπισκότα Μιράντα ή Μαριάννα.
- Βάζετε το πυρέξ στη κατάψυξη και παγώνετε για 6-8 ώρες, ιδανικά και για όλο το βράδυ. Πριν σερβίρετε, ξεφορμάρετε με τη βοήθεια της μεμβράνης και κόβετε τα σαντουϊτσάκια.