Υλικά συνταγής
- Για τη βάση:
- 250 γρ. μπισκότα / cookies σοκολάτας
- 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
- Για τη γέμιση:
- 2 λίτρα παγωτό βανίλια, μαλακωμένο
- 150 γρ. μπισκότα όρεο σε κομματάκια
- 2 λίτρα παγωτό σοκολάτας με κομματάκια σοκολάτας, μαλακωμένο
- Για γαρνίρισμα:
- 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά κρύα, χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
- 310 γρ. Maltesers
- ξύσμα λευκής σοκολάτας
- σκόνη κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη βάση: Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα ή στρογγυλό ταψί 24 εκ. περίπου και 3 εκ. βάθος. Θρυμματίζετε τα μπισκότα σε σκόνη στο multi. Λιώνετε το βούτυρο το ρίχνετε στο τρίμμα μπισκότου και ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά. Στρώνετε το υγρό μείγμα στη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας και το βάζετε στο ψυγείο για 20 λ περίπου να παγώσει.
- Για τη γέμιση: Εν τω μεταξύ βγάζετε από τη κατάψυξη τα δύο παγωτά και τα αφήνετε να μαλακώσουν ελαφρώς σε θερμοκρασία δωματίου.
- Τοποθετείστε το μαλακωμένο παγωτό βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τα μπισκότα όρεο σε κομματάκια και ανακατεύετε με σπάτουλα να ενσωματωθούν στο παγωτό.
- Βγάζετε τη βάση από το ψυγείο και γεμίζετε τη τάρτα με μια κουταλιά μείγμα παγωτού βανίλιας και μια κουταλιά παγωτού σοκολάτας, εναλλάξ τη μια δίπλα στην άλλη. Τις δίνετε ένα σχήμα “σαν μικρό βουναλάκι” με περισσότερο παγωτό στο κέντρο και βάζετε τη τάρτα παγωτού στη κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.
- Για το γαρνίρισμα: Οκτώ με δέκα λεπτά πριν το σερβίρισμα βγάζετε τη τάρτα παγωτού από τη κατάψυξη. Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και με ένα κορνέ ή κουτάλι τη στρώνετε στη κορυφή. Πασπαλίζετε με τις Maltesers το ξύσμα λευκής σοκολάτας και σκόνη κακάο και σερβίρετε.