Υλικά συνταγής

  • 335 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1/3 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1/3 κ.γ. σόδα
  • 110 γρ. σταφίδα ξανθή
  • 110 ml ελαιόλαδο
  • 225 ml νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και λαδώνετε και αλευρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι 24 εκ. περίπου [ή αντίστοιχο μακρόστενο].
  2. Σε μπολ βάζετε το νερό, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός να ενσωματωθούν. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά με σύρμα ή σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. 
  3. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά μέχρι να φουσκώνει και ροδοκοκκινήσει. [Κάντε το πείραμα με καλαμάκι από σουβλάκι για να δείτε αν θα βγει στεγνό]. Προαιρετικά, μόλις κρυώσει, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σε σερβίρετε.

Πηγή