
Υλικά συνταγής
- 335 γρ. αλεύρι μαλακό
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κ.γ. κανέλα σκόνη
- 1/3 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
- 1/3 κ.γ. σόδα
- 110 γρ. σταφίδα ξανθή
- 110 ml ελαιόλαδο
- 225 ml νερό
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και λαδώνετε και αλευρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι 24 εκ. περίπου [ή αντίστοιχο μακρόστενο].
- Σε μπολ βάζετε το νερό, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός να ενσωματωθούν. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά με σύρμα ή σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
- Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά μέχρι να φουσκώνει και ροδοκοκκινήσει. [Κάντε το πείραμα με καλαμάκι από σουβλάκι για να δείτε αν θα βγει στεγνό]. Προαιρετικά, μόλις κρυώσει, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σε σερβίρετε.