Υλικά συνταγής

  • 400 ml κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 1 κουτί (397 ml) ζαχαρούχο γάλα
  • 60-80 γρ. κακάο σε σκόνη (ανάλογα με το πόσο έντονη θέλετε τη γεύση της nutella)
  • 120 γρ. nutella

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε τη κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τη χτυπάτε με το μίξερ, στη μεγαλύτερη ταχύτητα, μέχρι να έχετε μια πολύ πηχτή σαντιγί με παχύρρευστη μορφή, σαν γιαούρτι.
  2. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε διαδοχικά το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και τη nutella χτυπώντας μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα σαν σφιχτή μους. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ.
  3. Μεταφέρετε το μείγμα παγωτού σε ένα αεροστεγές μεταλικό σκεύος και το τοποθετείτε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά. 

Πηγή