Πανεύκολο τιραμισού με κρέμα γιαουρτιού

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά
  • 350 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. λικέρ καφέ
  • 1 φλ. τσαγιού έτοιμο καφέ εσπρέσο, κρύο
  • 1 πακέτο (280 γρ.) μπισκότα σαβαγιάρ
  • κακάο για την επικάλυψη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Σε άλλο μπολ βάζετε το γιαούρτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν και να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  2. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε στο μείγμα γιαουρτιού, τμηματικά τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ, κυκλικά από κάτω προς τα επάνω.
  3. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύετε τον καφέ εσπρέσο με το λικέρ καφέ. Βουτάτε τα σαβαγιάρ ένα-ένα για λίγα δευτερόλεπτα και τα στρώνετε σε μια φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 24 εκ.
  4. Απλώνετε τη μισή ποσότητα κρέμας και την καλύπτετε με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, που τα βουτάτε και πάλι ένα-ένα στο μείγμα του καφέ. Ολοκληρώνετε με την υπόλοιπη ποσότητα κρέμας.. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρουμε το τιραμισού πασπαλισμένο με κακάο

Πηγή