Παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια


Υλικά 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 1 1/2 φλ. τσαγιού απλή λευκή ζάχαρη 2,5 κ. γλ. αμμωνία ψησίματος σε σκόνη (εναλλακτικά χρησιμοποιήστε 2,5 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ) 1/2 φλ. τσαγιού χλιαρό γάλα 4 μεσαία αυγά 1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κρόκοι αυγών και 1 κ. σ. νερό για το γλάσο Εκτέλεση Στον κάδο του μίξερ προσθέστε τη ζάχαρη και το βούτυρο (ψιλοκομμένο) και ανακατέψτε για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι το βούτυρο να γίνει κρεμώδες και αφράτο. Εντωμεταξύ, ζεστάνετε το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέστε την αμμωνία και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Αφήστε στην άκρη. Στο μείγμα βουτύρου- ζάχαρης, προσθέτετε ένα- ένα τα αυγά, ενώ ανακατεύετε, αφήνοντας χρόνο να απορροφηθεί το καθένα, πριν προσθέσετε το άλλο. Ρίξτε το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μείγμα γάλακτος και αμμωνίας και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το αλεύρι, λίγο- […]Πηγή