Υλικά συνταγής
- 600 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
- 600 γρ. Καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (σε όλα τα Σούπερ Μάρκετ)
- 500 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ με κακάο + λίγο γάλα για να βουτήξετε τα μπισκότα
- 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το μαλακό τυρί κρέμα και το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να έχετε ένα λείο ομογενοποιημένο μείγμα.
- Σε δεύτερο μπολ ρίχνετε λίγο γάλα. Βουτάτε μέσα στο γάλα τα μπισκότα σταδιακά, ένα τη φορά, για λίγα δευτερόλεπτα για να μαλακώσουν ελαφρώς χωρίς όμως να μουλιάσουν και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί, 20×30 εκ. το ένα δίπλα στο άλλο, σε μια στρώση. Από πάνω ρίχνετε τη μισή κρέμα τυριού ζαχαρούχου και την απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
- Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, βρέχοντας στιγμιαία με το γάλα τα μπισκότα και τα τοποθετείτε, σε μια στρώση, πάνω από τη κρέμα τυριού ζαχαρούχου. Από πάνω απλώνετε ισομερώς την υπόλοιπη κρέμα τυριού-ζαχαρούχου και τελειώνετε με άλλη μια στρώση βουτηγμένων στο γάλα μπισκότα.
- Ρίχνετε σε ένα καθαρό μπολ τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με καθαρό μίξερ μέχρι να δημιουργηθούν πτυχές και έχετε μια πηχτή σαντιγί που να στέκεται. Θρυμματίζετε με τα χέρια σας τα μπισκότα που περίσσεψαν, τα ρίχνετε μέσα στη σαντιγί και ανακατεύετε με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ενσωματωθούν.
- Μεταφέρετε τη σαντιγί πάνω στα μπισκότα και την απλώνετε με μια σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια. Το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε αμέσως ή το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.