Υλικά συνταγής
- Για τη βάση:
- 1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
- 2½ φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
- 1/2 κ.γ. μαστίχα, κοπανισμένη στο γουδί ή στο μούλτι με λίγη ζάχαρη [*]
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 300 ml (περίπου), γάλα φρέσκο πλήρες
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- βούτυρο για το ταψί
- Για το σιρόπι:
- 2 φλ. τσαγιού νερό
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- Για τη κρέμα:
- 2 φακελάκια Κρέμα Άνθος Αραβοσίτου
- γάλα και ζάχαρη όσο αναγράφεται στη συσκευσία
- κανέλα, για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνετε καλά ένα ταψί μακρόστενο με διάσταση βάσης 25×30 εκ. ή ένα στρογγυλό με διάμετρο βάσης 35 εκ. και το αφήνετε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τη μαστίχα και το μπέικιν πάουντερ. Σε άλλο μπολ ρίχνετε το γάλα με τη σόδα και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Ενώνετε τα 2 μείγματα και τα ανακατεύετε καλά ώστε να προκύψει μια σχεδόν σφιχτή ζύμη.
- Αδειάζετε τη ζύμη στο βουτυρωμένο ταψί, ισιώνετε την επιφάνειά της και τη ψήνετε στον καλά προθερμασμένο φούρνο για 30 λ. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε τη βάση του γλυκού σας σε θερμοκρασία δωματίου για 1 περίπου ώρα ή μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.
- Για το σιρόπι: Όταν κρυώσει καλά η βάση ετοιμάζετε το σιρόπι ως εξής: Βάζετε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και τα βράζετε για 7-8 λ από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Το αποσύρετε από τη φωτιά και σιροπιάζετε αμέσως τη κρύα βάση με το καυτό σιρόπι κουταλιά κουταλιά.
- Το αφήνετε στην άκρη για 2 τουλάχιστον ώρες για να απορροφηθεί τελείως το σιρόπι και να κρυώσει η βάση εντελώς. Ετοιμάζετε τη κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, την απλώνετε ισομερώς πάνω από τη βάση και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 4 τουλάχιστον ώρες πριν το κόψετε. Το πασπαλίζετε με μπόλικη κανέλα και σερβίρετε.