Υλικά συνταγής

  • 500 ml γάλα πλήρες
  • 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
  • 30 γρ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε το γάλα σε μια κατσαρολίτσα, προσθέτετε και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί πλήρως το κορν φλάουρ. Βάζετε σε μέτρια φωτιά τη κατσαρολίτσα και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να κοχλάσει.
  2. Μόλις πάρει τη πρώτη βράση μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή, προσθέτετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το ανακάτεμα για περίπου 3 λ ή μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και έχετε ένα πυκνό και κρεμώδες σοκολατένιο μείγμα. Το αποσύρετε από τη φωτιά.
  3. Αδειάζετε το έτοιμο μείγμα σε “φορμάκια” muffins μεγέθους επιλογής σας ή σε μεγάλη φόρμα και ισιώνετε την επιφάνειά του. Τα αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν και μετά τα μεταφέρετε στο ψυγείο για να κρυώσουν καλά και “σταθεροποιηθούν” τελείως.

Πηγή