Πώς να κόψετε το κρεμμύδι χωρίς να σας πάρουν τα δάκρυα


Τα κρεμμύδια αποτελούν βασικό συστατικό σε αρκετά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Ωστόσο, για τους περισσότερους, υπάρχει ένα βασικό «πρόβλημα» κατά την προετοιμασία τους για την προσθήκη στο φαγητό. Προκαλούν δάκρυα! Για όσους δεν το γνωρίζατε, τα κρεμμύδια σας κάνουν να κλαίτε επειδή περιέχουν σουλφοξείδια που προκαλούν φυσικά ερεθισμό στα μάτια, οδηγώντας έτσι σε δάκρυα. Επειδή κανείς δεν θέλει να… κλαίει όση ώρα προετοιμάζει το φαγητό, το tastingtable.com έχει το καλύτερο κόλπο για να αποφύγετε τα… κλάματα, κόβοντας το κρεμμύδι. Να βάζετε ένα κομμάτι ψωμί στο στόμα σας ενώ κόβετε το κρεμμύδι. Μασώντας το ψωμί, επιτρέπετε στη χημική ουσία να εισέλθει από το στόμα σας και όχι από τα μάτια ή ακόμα και τη μύτη σας. Με αυτόν τον τρόπο, βέβαια, θα έχετε τη γεύση του κρεμμυδιού στο στόμα σας, αλλά θα έχετε επιτύχει ακριβώς αυτό που επιδιώκετε: Όχι, πια, δάκρυα. Άλλοι τρόποι για να αποφύγετε τα δάκρυα που προκαλούνται από το κρεμμύδι Αν ανησυχείτε ότι η μέθοδος του ψωμιού δεν θα […]Πηγή