
Υλικά συνταγής
- 2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 1 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι, κοσκινισμένο
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 2 καψουλίτσες βανίλια
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 πορτοκαλιού ή λεμονιού το ξύσμα
- Για το σιρόπι:
- 3 φλυτζάνια ζάχαρη
- 4 φλυτζάνια νερό
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1/2 λεμονιού ο χυμός και το ξύσμα
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι κοσκινισμένο, το σιμιγδάλι, τη σόδα, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.
- Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10 λ περίπου να αφρατέψει το μείγμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά, το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού και λίγο λίγο σταδιακά το μείγμα σιμιγδαλιού-αλευριού συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Όταν είναι έτοιμο το μείγμα το αδειάζετε σε καλά βουτυρωμένο ταψί και το βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λ περίπου.
- Εν” τω μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λ περίπου και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
- Μόλις ψηθεί το γλυκό, το κόβετε σε τετράγωνα ή μπακλαβαδωτά κομμάτια και το σιροπιάζετε αμέσως καυτό, ρίχνοντας το κρύο σιρόπι κουταλιά-κουταλιά για να πάει παντού.