Υλικά συνταγής
- 210 γρ. μπισκότα επιλογής σας (Πτι Μπερ, Digestive)
- 230 γρ. γιαούρτι πλήρες
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (65% κακάο)
- 20 γρ. κακάο σε σκόνη
- 30 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
- 40-50 γρ. ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη
Εκτέλεση συνταγής
- Ρίχνετε τα φουντούκια σε ένα τηγάνι και τα καβουρδίζετε, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντάς τα για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Μετά τα ψιλοκόβετε με ένα μαχαίρι και τα αφήνετε στην άκρη.
- Ψιλοκόβετε την κουβερτούρα, την βάζετε σε πυρίμαχο μπολ και τη λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συχνά και φροντίζοντας το νερό της κατσαρόλας που θα πρέπει να σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά να μην ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα. Όταν λιώσει τελείως η σοκολάτα την αποσύρετε από το μπεν μαρί και την αφήνετε να κρυώνει.
- Θρυμματίζετε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια, τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε στο μπολ και τα ψιλοκομμένα καβουρδισμένα φουντούκια και το γιαούρτι και τα ανακατεύετε καλά. Μετά προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και το κακάο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα φύλλο λαδόκολλας και τυλίγετε το χαρτί γύρω-γύρω, συμπιέζοντάς το ελαφρώς, έτσι ώστε να σας δώσει ένα μακρόστενο, “σωληνωτό” σχήμα. (δείτε φωτο πιο κάτω).
- Στη συνέχεια τυλίγετε το “σαλάμι” σε μεμβράνη, κλείνετε καλά τις άκρες του και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά και να κόβετε με το μαχαίρι. Πριν το σερβίρετε αφαιρείτε την μεμβράνη το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, το κόβετε σε κομμάτια και καλή σας απόλαυση!