Σαλάτα του καίσαρα με ζυμαρικά


Υλικά 2 στήθη κοτόπουλου, χωρίς δέρμα 1 κ. σ. ελαιόλαδο 1/3 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη 3/4 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη, μοιρασμένο 1/2 κιλό ζυμαρικά fusilli 3 αντζούγιες, ψιλοκομμένες 3/4 φλ. τσαγιού μαγιονέζα 1 κ. γλ. μουστάρδα 1 κ. σ. χυμό λεμονιού 1 κ. σ. ξύδι από λευκό κρασί 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα 1 κεφάλι μαρούλι, χοντροκομμένο 2 κ. σ. παρμεζάνα, για το σερβίρισμα 2 φλ. τσαγιού φρέσκο ψωμί σε κύβους 4 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο 1/2 κ. γλ. αποξηραμένα ιταλικά βότανα Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση Πιπέρι, για γεύση Εκτέλεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατέψτε το ψωμί σε κύβους με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού ιταλικά μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση. Ψήστε το ψωμί για 15 έως 20 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό και χρυσαφένιο και στη συνέχεια αφήστε το στην άκρη να κρυώσει. Μεταφέρετε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα μικρό ταψί και αλείψτε τα με 1 κουταλιά της […]Πηγή