Υλικά συνταγής
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μπολ βάζετε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε. [Αντί για τις προανεφερόμενες μαρμελάδες μπορείτε να βάλετε ότι μαρμελάδα έχετε στο ψυγείο σας ή γλυκό κουταλιού. Αν δεν έχετε τίποτα από αυτά προσθέστε και άλλο 1 μήλο].
- Ανακατεύετε απαλά όλα τα υλικά και τα αφήνετε στην άκρη να ομογενοποιηθούν τα αρώματά τους και οι γεύσεις τους.
- Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι (κρατείστε 1 κούπα), προσθέτετε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνετε με το χέρι ή το ειδικό εργαλείο του μίξερ μέχρι να πετύχετε μια λεία ζύμη. Η ζύμη θα πρέπει να είναι πολύ μαλακή και εύπλαστη γι” αυτό θα προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι που κρατήσατε μέχρι να αποκτήσετε τη ζύμη που θέλετε.
- Παίρνετε μικρές ποσότητες από τη ζύμη, πλάθετε σε μπάλες και ανοίγετε φύλλα με πλάστη, πάχους 3 εκ. περίπου, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ ή με το πιατάκι από ένα φλιτζάνι, κόβετε τα φύλλα σε στρογγυλά κομμάτια.
- Παίρνετε με ένα κουταλάκι του γλυκού μια μικρή ποσότητα της γέμισης και τη τοποθετείτε στην άκρη κάθε κομματιού. Διπλώνετε σαν να φτιάχνετε ένα μισοφέγγαρο . Κολλάτε τις άκρες της ζύμης για να μην ανοίξουν. [*]
- Τα τοποθετείτε σε καλά λαδωμένο αντικολητικό ταψί και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20-25 λ περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε από το φούρνο και μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.