[*][*]

Υλικά συνταγής

  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά 
  • 50 γρ. ηλιέλαιο 
  • 25 γρ. κακάο σκόνη
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πορτοκαλιού το χυμό 
  • 500 γρ. χυμό πορτοκαλιού Εμπορίου
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα από το ψυγείο
  • 300 γρ. πραλίνα Gianduia (Τζιαντούγια) [*]
  • 200 γρ. πραλίνα Bitter

[*]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε πολύ καλά, μέχρι να αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα. Ρίχνετε και το ηλιέλαιο και χτυπάτε για ½ λ επιπλέον. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε τμηματικά, το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη, με μια μαρίζ, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  2. Τοποθετείτε ένα τσέρκι 20×25 εκ. πάνω σε ένα μεγάλο ταψί, το λαδώνετε και στρώνετε στη βάση του χαρτί ψησίματος. Αδειάζετε μέσα το μείγμα, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, για 15-20 λ περίπου ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνή και καθαρή.
  3. Όταν είναι έτοιμο το βγάζετε από το φούρνο και με ένα πινέλο, το αλείφετε αμέσως όπως είναι καυτό με το χυμό του ενός πορτοκαλιού. Το αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη στρώση πορτοκαλιού.
  4. Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε τα 500 γρ. χυμό πορτοκαλιού και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί καλά το κορν φλάουρ. Μετά το βάζετε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει ελαφρώς. Το αποσύρετε από τη φωτιά.
  5. Μεταφέρετε το κέικ βάσης σε σκεύος σερβιρίσματος επιλογής σας και ξανατοποθετείτε το σκέρκι. Αδειάζετε πάνω στο κρύο κέικ το μείγμα πορτοκαλιού, ισιώνετε καλά την επιφάνειά του με μια σπάτουλα και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς και να σταθεροποιηθεί. 
  6. Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος σε καθαρό κάδο του μίξερ και τη χτυπάτε μέχρι να γίνει μια μαλακή σαντιγί. Ζεσταίνετε τη πραλίνα Τζιαντούγια στα μικροκύματα, για λίγο μέχρι να γίνει ρευστή. Ρίχνετε τη τζιαντούγια στο κάδο με τη σαντιγί και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  7. Αδειάζετε το μείγμα σαντιγί πάνω στο κρύο και σταθερό πλέον μείγμα πορτοκαλιού, την απλώνετε ομοιόμορφα με σπάτουλα και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 30 λ. Μετά ζεσταίνετε στα μικροκύμματα και τη Bitter πραλίνα, για λίγο μέχρι να γίνει ρευστή, την αδειάζετε πάνω από το μείγμα σαντιγί και την απλώνετε ισομερώς. Τη σερβίρετε και καλή σας απόλαυση.

[*][*]Πηγή