Σοκολατένια τάρτα με βάση από κουραμπιέδες


Υλικά 10- 12 κουραμπιέδες 90 γρ. βούτυρο 170 γρ. χοντροκομμένη μαύρη σοκολάτα 170 γρ. χοντροκομμένη σοκολάτα γάλακτος 240 ml κρέμα γάλακτος 60 γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια Εκτέλεση Χτυπήστε τους κουραμπιέδες σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε με τα 90 γρ. βούτυρο, μέχρι το μείγμα να έχει την υφή υγρής άμμου. Απλώστε ομοιόμορφα σε ένα τσέρκι και τοποθετήστε στο ψυγείο για να «δέσει» η βάση. Σε ένα μπολ βάλτε τη μαύρη και τη σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κομματάκια και αφήστε στην άκρη. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, αφήστε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε το μείγμα πάνω από τη σοκολάτα. Αφήστε το μείγμα να σταθεί για 1 λεπτό. Χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα, ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να λιώσει και να γίνει λείο (αν δεν έχει λιώσει εντελώς, ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για μερικά δευτερόλεπτα και ανακατέψτε, μέχρι να λιώσει). Ρίξτε το μείγμα πάνω από την […]Πηγή