Σοκολατένια τούρτα ψυγείου με 4 υλικά

Υλικά συνταγής

  • 1 έτοιμη σοκολατένια βάση για τούρτα (χρησιμοποιείτε τη 1 από τις 3 βάσεις που έχει η συσκευασία)
  • 150 γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 180 γρ. (λίγο λιγότερο από 1 κούπα) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά +360 γρ. (περίπου 1 ¾ κούπας) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, πολύ κρύα
  • 15 κεράσια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ψιλοκόβετε τη κουβερτούρα και τη μεταφέρετε σε ένα μεγάλο πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ. Σε ένα κατσαρόλι ρίχνετε τα 180 γρ. κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει βράση την αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά και την αδειάζετε στο μπολ με τη κουβερτούρα. Ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και την αφήνετε στην άκρη για λίγο για πέσει η θερμοκρασία της.
  2. Στο μεταξύ, χτυπάτε τα 360 γρ. πολύ κρύα κρέμα γάλακτος στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψει και έχετε μια πηχτή σαντιγί με παχύρρευστη υφή. Μόλις χλιαρύνει αρκετά η σοκολάτα, αλλά πριν κρυώσει εντελώς και σφίξει τη προσθέτετε σταδιακά τη σαντιγί και ανακατεύετε, με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω,με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης φροντίζοντας να ενσωματώνετε πλήρως μετά από κάθε προσθήκη. 
  3. Παίρνετε ένα τσέρκι 24 εκ. και το ακουμπάτε σε μια ίσια πιατέλα σερβιρίσματος (ή μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 24 εκ. στρωμένη με λαδόκολα) και τοποθετείτε την έτοιμη σοκολατένια βάση. Από πάνω αδειάζετε τη μους σοκολάτας, ισιώνετε την επιφάνειά της και τοποθετείτε το γλυκό σας στο ψυγείο για 5 ώρες περίπου ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί η μους. 
  4. Πριν σερβίρετε αφαιρείτε το τσέρκι, ή ξεφορμάρετε το γλυκό σας από τη φόρμα και τη μεταφέρετε σε πιατέλα. Το τσέρκι αφαιρείται εύκολα, αν πρώτα το ζεστάνουμε με πιστολάκι για τα μαλλιά. Αν το έχετε σε φόρμα “περνάτε” ένα βρεγμένο μαχαίρι ανάμεσα στο γλυκό σας και στα τοιχώματα της φόρμας και μετά αφαιρείτε τα τοιχώματα περιμετρικά. Γαρνίρετε τη τούρτα σας με τα κεράσια και τη σερβίρετε. 

Πηγή