
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
- 1 κουτί (400 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
- 45 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
- 120 γρ. φουντούκια
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό να κοχλάσει και από πάνω τοποθετείτε ένα μπολ που να στέκεται στο χείλος της κατσαρόλας αλλά να μην ακουμπά στο νερό που κοχλάζει (μπεν μαρί/ Βλέπε βίντεο).
- Ρίχνετε μέσα στο μπολ τη ψιλοκομμένη σοκολάτα, το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και ενσωματωθούν τα υλικά σε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Εναλλακτικά αν είστε εξοικειωμένοι μπορείτε να τα λιώσετε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας ανά 30-40 δευτερόλεπτα μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα (βλέπε βίντεο).
- Χοντροκόβετε τα φουντούκια πιέζοντάς τα με τη λάμα ενός μαχαιριού, τα βάζετε μέσα στο μπολ με τη λιωμένη σοκολατένια κρέμα και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
- Παίρνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 25×15 εκ. περίπου, το βουτυρώνετε καλά και το καλύπτετε πολύ καλά με χαρτί ψησίματος στη βάση και τα τοιχώματά του, φροντίζοντας να αφήσετε περιθώριο περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε εύκολα.
- Ρίχνετε μέσα το μείγμα, ισιώνετε με τη μαρίζ την επιφάνειά του, και το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί. Στη συνέχεια το ξεφορμάρετε σε ξύλο ή πλαστικό κοπής, αναποδογυρίζοντάς το μαζί με το χαρτί ψησίματος, αφαιρείτε προσεκτικά το χαρτί ψησίματος, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.