Υλικά συνταγής

  • Για τον κορμό
  • 200 γρ. μαργαρίνη
  • 4-5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. κακάο εκλεκτής ποιότητας
  • 1-2 κ.σ. μπράντι
  • 150 γρ. κομματάκια από διάφορα φρουί γλασέ
  • 150 γρ. καραμελωμένα αμύγδαλα (έτοιμα εμπορίου ή δείτε συνταγή εδώ)
  • 150 γρ. μπισκότα digestive
  • Για την επικάλυψη
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1/2 φλιτζανάκι του καφέ φρέσκο γάλα
  • κερασάκια φρουί γλασέ για την διακόσμηση

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τον κορμό: Αφήνετε τη μαργαρίνη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Τη ρίχνετε στο μίξερ μαζί με την ζάχαρη άχνη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει. Αμέσως μετά ρίχνετε το κακάο κουταλιά-κουταλιά μέχρι να έχετε ένα αφράτο, ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα.
  2. Προσθέτετε το μπράντι, συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο ακόμα, μέχρι να ενσωματωθεί, και μετά αδειάζετε όλο το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Το αφήνετε στην άκρη μέχρι να το χρειαστείτε.
  3. Σπάτε τα καραμελωμένα αμύγδαλα σε μικρά κομματάκια καθώς και τα μπισκότα και τα ανακατεύετε όλα με το μείγμα του κακάο, μαζί και τα κομματάκια φρουί γλασέ. Αδειάζετε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα του κέικ στρωμένη με διαφανή μεμβράνη.
  4. Απλώνετε το μείγμα σε όλη τη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνειά του και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά και γίνει συμπαγές. Μετά το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και το ξαναβάζετε στο ψυγείο.
  5. Για την επικάλυψη: Σε ένα κατσαρόλι ρίχνετε τις 2 κ.σ. κονιάκ και το μισό φλιτζάνι του καφέ φρέσκο γάλα και τα αφήνετε να ζεσταθούν πολύ καλά. Ψιλοκόβετε την κουβερτούρα και τη ρίχνετε μέσα και ανακατεύετε για 1 λ.
  6. Αμέσως μετά αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και αφήνετε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσει τελείως. Αλείφετε τον κορμό με το σοκλλατένιο μείγμα και τον διακοσμείτε με κερασάκια φρουί γλασέ. Αφήνετε να σταθεροποιηθεί το μείγμα και σερβίρετε. 

Πηγή