Υλικά συνταγής
- Για το κέικ:
- 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 30 γρ. κακάο
- 1 γεμάτο κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 175 γρ. μαύρη ζάχαρη (Μuscovado)
- 175 γρ. βούτυρο, καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο επιπλέον για βουτύρωμα ταψιών
- 3 αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη και λιωμένη σε μπεν μαρί, χλιαρή
- Για τη κρέμα σοκολάτας
- 200 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας, ψιλοκομμένη και λιωμένη σε μπεν μαρί, χλιαρή
Εκτέλεση συνταγής
- Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 170 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνετε 2 ταψάκια μια χρήσεις 20 εκ. και τα αφήνετε στην άκρη.
- Ρίχνετε όλα τα υλικά για το κέικ στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφρατέψει καλά το μείγμα. Εάν το μείγμα είναι σφιχτό προσθέστε 2-4 κ.σ. νερό και χτυπήστε να ενσωματωθεί.
- Μοιράζετε ισομερώς το μείγμα στα δύο ταψάκια, ισιώνετε την επιφάνειά τους και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο τους βγει στεγνό. Βγάζετε τα ταψάκια από το φούρνο αφήνετε τα κέικ για 5 λ να σταθούν και μετά τα ξεφορμάρετε σε σχάρα και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν εντελώς.
- Για τη σοκολατένια κρέμα: Καθαρίζετε το κάδο του μίξερ, ρίχνετε μέσα το μαλακωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τη χλιαρή λιωμένη σοκολάτα και τα χτυπάτε καλά μέχρι να έχετε μια αφράτη κρέμα.
- Μεταφέρετε το ένα κομμάτι κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος. Το αλείφετε με λίγο λιγότερη από τη μισή σοκολατένια κρέμα, από πάνω σκεπάζετε με το δεύτερο κομμάτι κέικ και στη κορυφή απλώνετε την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα. Κόβετε το κέικ σας σε κομμάτια και σερβίρετε.