Υλικά συνταγής

  • 340 γρ. μπισκότα όρεο
  • 240 ml γάλα πλήρες
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • πραλίνα φουντουκιού σε θερμοκρασία δωματίου για άλειμμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Μεταφέρετε σταδιακά τα μπισκότα όρεο στο μούλτι και τα ψιλοθρυμματίζετε πολύ καλά. Τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ ανακατεύετε, ρίχνετε και το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  2. Στρώνετε ένα ταψάκι, ή φόρμα με αποσπώμενη βάση, 20 εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αδειάζετε μέσα το μείγμα της σοκολατόπιτας. Ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 25 λ περίπου. 
  3. Το βγάζετε από το φούρνο, το μεταφέρετε με το ταψάκι του πάνω σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει τελείως πριν το ξεφορμάρετε γιατί διαφορετικά μπορεί να “σπάσει”. Το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και με μια σπάτουλα το αλείφετε με πραλίνα φουντουκιού καλά μαλακωμένη (για να μπορέσετε να την απλώσετε) σε θερμοκρασία δωματίου ή στο φούρνο μικροκυμάτων. 

Πηγή