Σοκολατόπιτα με καρύδια και επικάλυψη σάλτσας σοκολάτας

Υλικά συνταγής

  • Για τη σοκολατόπιτα
  • 400 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
  • 200 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
  • 6 αυγά
  • ¾ φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • ¾ φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1½ φλ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
  • Για τη σάλτσα σοκολάτας
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.σ. ουίσκι ή άλλο ποτό της επιλογής σας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη σοκολατόπιτα: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα. Λιώνετε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί, φροντίζοντας το νερό που θα πρέπει να σιγοβράζει στη κατσαρόλα να μην ακουμπά στο μπολ με τη σοκολάτα και το βούτυρο, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να έχετε ένα λείο ρευστό σοκολατένιο μείγμα. Αποσύρετε το μείγμα από το μπεν μαρί.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα ενώνετε στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας. Προσθέτετε στο μείγμα και το αλεύρι ρίχνοντάς το από ένα σουρωτήρι και ανακατεύοντας με σπάτουλα. Τέλος ανακατεύετε μέσα το ένα φλιτζάνι από τα καρύδια.
  3. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 25×35εκ. και αδειάζετε μέσα το έτοιμο μείγμα. Ψήνετε τη σοκολατόπιτα στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ και μετά τη ξεφουρνίζετε και την αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
  4. Για τη σάλτσα σοκολάτας: Βάζετε τη κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να πάρει βράση και τοποθετείτε τα κομματάκια της σοκολάτας σε ένα μπολ. Μόλις πάρει βράση η κρέμα γάλακτος τη ρίχνετε πάνω από τη σοκολάτα, την αφήνετε για 1/2 λ και μετά από λίγο ανακατεύετε με σπάτουλα.
  5. Τέλος, προσθέτετε το μέλι και το ουίσκι και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Αδειάζετε το μείγμα πάνω από τη σοκολατόπιτα, την απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά της και από πάνω πασπαλίζετε την υπόλοιπη καρυδόψιχα. Τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή