
Υλικά συνταγής
- 200 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, κομμένη σε κομματάκια
- 600 γρ. καρύδι, τριμμένο
- 500 γρ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για το πασπάλισμμα
- 1/2 κ.γ. κανέλα ή σκόνη πορτοκαλιού ή και τα 2 ανάλογα με το άρωμα που σας αρέσει
- ελάχιστο αλάτι στην μύτη μικρού κουταλιού
- 7 αυγά
Εκτέλεση συνταγής
- Λιώνετε πολύ καλά την σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε με σύρμα την άχνη με το τριμμένο καρύδι, την κανέλα (ή το ξύσμα) και το αλάτι. Μετά προσθέτετε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν.
- Τέλος προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζετε το έτοιμο μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 24-25 εκ. καλυμμένο με λαδόκολλα.
- Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά και αμέσως μετά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 45 λ περίπου.
- Βγάζετε τη σοκολατόπιτα, την αφήνετε να κρυώσει καλά και την σερβίρετε σε κομμάτια πασπαλίζοντάς τα με λίγη ζάχαρη άχνη. Καλή σας απόλαυση!