Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού επιλογής σας, σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον πραλίνα για επικάλυψη (προαιρετικά)
  • 2 μεγάλα αυγά, χωριστά οι κρόκοι με τα ασπράδια
  • 60 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς στον αέρα. Στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι 20×20 εκ. και το αφήνετε στην άκρη. Χωρίζετε τους κρόκους και τα ασπράδια και τα τοποθετείτε σε 2 διαφορετικά μεγάλα μπολ. Σε ένα τρίτο μικρό μπολ κοσκινίζετε τα 60 γρ. αλεύρι. 
  2. Στο μπολ με τους κρόκους ρίχνετε τα 400 γρ. πραλίνας και ανακατεύετε καλά με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μετά προσθέτετε το αλεύρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Μην ανησυχήσετε καθόλου που το μείγμα θα σφίξει πολύ. 
  3. Χτυπάτε με μίξερ τα ασπράδια μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα που να “στέκεται”. Αρχίζετε να ενσωματώνετε τμηματικά, λίγη τη φορά, τη μαρέγκα μέσα στο μείγμα πραλίνας, ανακατεύοντας με πολύ απαλές κυκλικές κινήσεις (για να μην “φύγει” ο αέρας από τη μαρέγκα) και φροντίζοντας να ενσωματώνετε πλήρως μετά από κάθε προσθήκη.
  4. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι, το απλώνετε ομοιόμορφα, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε σε σχάρα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το ξεφορμάρετε και προαιρετικά αλείφετε την επιφάνειά του με πραλίνα για έξτρα γεύση. Το κόβετε σε κομμάτια και … καλή απόλαυση!!!

Πηγή