Στριφτάρια με πέστο και παρμεζάνα


Υλικά 2 φλ. τσαγιού κέιλ, χοντροκομμένο 1/4 φλ. τσαγιού ωμά καρύδια 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα 1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη 1 κ. σ. χυμό λεμονιού 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι 2 φύλλα σφολιάτα, αποψυγμένη 1 αυγό, χτυπημένο Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλτε μια μικρή κατσαρόλα με νερό σε βρασμό. Προσθέστε το κέιλ και μαγειρέψτε το μέχρι να γίνει καταπράσινο και να μαραθεί ελαφρώς, περίπου 1 λεπτό. Αφαιρέστε το, αφήστε το να κρυώσει και πιέστε τα περιττά υγρά. Σε ένα μπλέντερ, συνδυάστε το ξεπλυμένο κέιλ, τα καρύδια, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο, προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση και αφήστε το στην άκρη. Ανοίξτε ένα φύλλο σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια. Απλώστε το πέστο ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη, αφήνοντας ένα περιθώριο στις άκρες. Τοποθετήστε από πάνω το υπόλοιπο φύλλο ζύμης, πιέζοντας τις άκρες μεταξύ τους. Κόψτε τη ζύμη στη μέση και στη συνέχεια […]Πηγή