Τάρτα ινδοκάρυδου με στρώσεις κρέμας σοκολάτας και βανίλιας

Υλικά συνταγής

  • Για την μπισκοτένια βάση oreo
  • 30 μπισκότα oreo μαζί με την κρέμα γέμισής τους
  • 1/2 φλ. φιλέ αμυγδάλου
  • 1/3 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
  • 6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για άλειμα φόρμας
  • Για τις στρώσεις γέμισης
  • 2 ¾ φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
  • 4 κρόκοι μεγάλων αυγών
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/3 φλ. τσαγιού κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 60 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη και λιωμένη σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα
  • 1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
  • Για την επικάλυψη
  • 1-1½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά, κρύα χτυπημένη σε σαντιγί
  • φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένο
  • ινδοκάρυδο ελαφρώς καβουρδισμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για την μπισκοτένια βάση όρεο: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα μια ταρτιέρα ή φόρμα με αποσπώμενη βάση 22 εκ. Θρυμματίζετε σε μούλτι τα μπισκότα και τα αμύγδαλα, τα μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε το τριμμένο ινδοκάρυδο και το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε πολύ καλά. 
  2. Αδειάζετε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα ή ταρτιέρα, το στρώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντάς το με τα χέρια σας, στην βάση και τα τοιχώματα της και μετά το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λ ή μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
  3. Για τις στρώσεις γέμισης: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα, τους κρόκους αυγών, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε ελαφρά με σύρμα μέχρι να διαλυθεί το κορν φλαουρ και ομογενοποιηθούν.
  4. Μετά το βάζετε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε διαρκώς για περίπου 5 λ ή μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα. Το αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τη μισή κρέμα σε ένα μπολ. Αναμιγνύετε την λιωμένη σοκολάτα στη μισή κρέμα και στην άλλη μισή κρέμα αναμιγνύετε το ινδοκάρυδο.
  5. Απλώνετε πάνω στην μπισκοτένια βάση πρώτα τη κρέμα βανίλιας-καρύδας και από πάνω τη κρέμα σοκολάτας. Σκεπάζετε την κρέμα με πλαστική μεμβράνη φροντίζοντας η μεμβράνη να ακουμπά πάνω στην κρέμα, για να μην κάνει κρούστα, και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, ιδανικά για ένα βράδυ για να σταθεροποιηθεί καλά.   
  6. Για την επικάλυψη: Πριν σερβίρετε το γλυκό σας το καλύπτετε με σαντιγί (μπορείτε να αυξομειώσετε την ποσότητα σαντιγί ανάλογα με τις προτιμήσεις σας) το πασπαλίζετε με ελαφρώς καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου και ινδοκάρυδο. Καλή σας απόλαυση!

Πηγή