Υλικά συνταγής
- Για τη βάση
- 32 μπισκότα Oreo
- 115 γρ. (½ φλ.) βούτυρο λιωμένο
- Για την γέμιση
- 340 γρ. (2 φλ.) σταγόνες ημίγλυκης σοκολάτας ή ημίγλυκη σοκολάτα πολύ ψιλοκομμένη
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
- Για διακόσμηση (προαιρετικά)
- φρέσκα φρούτα, σαντιγί, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, ζάχαρη άχνη κατά βούληση
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη βάση: Τοποθετείστε τα Oreos σε μπλέντερ ή μούλτι και χτυπήστε τα μέχρι να θρυμματιστούν σε ψίχουλα. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά να αναμιχθούν πλήρως.
- Αδειάζετε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και το στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση και 2-3 εκ. στα τοιχώματά της. Χρησιμοποιήσετε την ανάποδη ενός ποτηριού για να στρώσετε ισομερώς το μείγμα. Το βάζετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη όσο ετοιμάζετε την γέμιση.
- Για την γέμιση: Βάζετε τις σταγόνες σοκολάτας σε ένα πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ. Σε ένα κατσαρόλι ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και την ζεσταίνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μόλις αρχίσουν να σχηματίζονται στη κρέμα γάλακτος μικροσκοπικές φυσαλίδες γύρω από τις άκρες του κατσαρολιού, την αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά και την αδειάζετε στο μπολ με τις σταγόνες σοκολάτας.
- Τα αφήνετε για 2 λ (ΜΗΝ ανακατέψετε νωρίτερα) και μετά τα 2 λ ανακατεύετε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και έχετε ένα εντελώς λείο σοκολατένιο μείγμα. Ρίχνετε την κρέμα γκανάς στη φόρμα πάνω στην μπικοτένια βάση και την ξαναβάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ιδανικά για ένα βράδυ για να σταθεροποιηθεί καλά η γκανάς.
- Για διακόσμηση: Ξεφορμάρετε την τάρτα και την μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Μπορείτε να την σερβίρετε ως έχει ή να την διακοσμήσετε με υλικά επιλογής σας. Αν προτιμήσετε τα φρέσκα φρούτα για διακόσμηση φροντίσετε να τα προσθέσετε αμέσως πριν τα σερβίρετε και να βεβαιωθείτε ότι τα έχετε στραγγίσει καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.