Τάρτα Oreo με μους σοκολάτας και Maltesers

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση όρεο
  • 400 γρ. (περίπου 40) μπισκότα όρεο
  • 115 γρ. (1/2 φλ.) βούτυρο, λιωμένο
  • Για τη μους σοκολάτας
  • 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. σοκολάτα μαύρη κουβερτούρα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια 
  • 480 ml (2 φλ.) κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα
  • 2 γεμάτες κ.σ. ρόφημα στιγμής με κακάο και βύνη “ΗΕΜΟ” σε σκόνη [*]
  • 50 γρ. (1/2 φλ.) Maltesers, ψιλοκομμένα
  • Για την επικάλυψη
  • 240 ml (1 φλ.) κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36% λιπαρά κρύα
  • Maltesers για διακόσμηση

[*]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση όρεο: Θρυμματίζετε σε ψίχουλα τα μπισκότα όρεο σε μπλέντερ, ή σταδιακά σε μούλτι, τα ρίχνετε με ένα μπολ, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν υγρή άμμο. Αδειάζετε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 22 ή 23 εκ. και το στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση και τα τοιχώματα σε ύψος 3-4 εκ. περίπου, πιέζοντάς το με την ανάποδη ενός κουταλιού. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση. 
  2. Για τη μους σοκολάτας: Ψιλοκόβετε τις 2 σοκολάτες μέσα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ και τις λιώνετε στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας ανά 20 δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει καλά και έχετε μια λεία κρέμα.
  3. Εναλλακτικά τις λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συχνά, πάνω σε κατσαρόλα με λίγο νερό που θα σιγοβράζει. Το νερό δεν πρέπει να ακουμπά το μπολ με τις σοκολάτες γιατί θα τις κάψει. Αποσύρετε το μπολ από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να χλιαρίνει.
  4. Χτυπάτε στο μίξερ τη κρύα κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί, που να στέκεται και να κάνει “κορυφές”. Μόλις χλιαρίνει η σοκολατένια κρέμα αρχίζετε να ενσωματώνετε σταδιακά τη σαντιγί μέσα στη κρέμα ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη με πολύ απαλές, κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ενσωματώνετε πλήρως.
  5. Προσθέτετε τις 2 κ.σ. ΗΕΜΟ και τα ψιλοκομμένα Maltesers και συνεχίζετε το πολύ απαλό ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως στη μους. Αδειάζετε τη μους πάνω στη βάση όρεο και την απλώνετε ομοιόμορφα. Τη βάζετε στο ψυγείο και την αφήνετε για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά για ένα βράδυ για να “σταθεροποιηθεί”.
  6. Για την επικάλυψη: Χτυπάτε στο μίξερ τη κρύα κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί, που να στέκεται και να κάνει “κορυφές”. Την απλώνετε πάνω από τη σοκολατένια μους, πασπαλίζετε από πάνω maltesers και σερβίρετε. 

Πηγή