Τηγανητά μήλα για επιδόρπιο


Υλικά 6 μέτρια μήλα κόκκινα, κομμένα σε φέτες 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, σε κύβους 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη, μοιρασμένη 3/4 κ. γλ. κανέλα τριμμένη Παγωτό βανίλια, προαιρετικά Εκτέλεση Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε τα μήλα και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και ανακατέψτε καλά. Καλύψτε και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε την κανέλα και την υπόλοιπη ζάχαρη. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 5- 10 λεπτά ακόμα. Εάν θέλετε, σερβίρετε με παγωτό.
Πηγή