
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
- 200 ml δυνατός καφέ εσπρέσο
- 2 κ.σ. γλυκό κρασί
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 φάκελο Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσηζκέικ (ΓΙΩΤΗΣ)
- 400 ml γάλα
- κακάο για πασπάλισμα
- 50 γρ. σταγόνες ή νιφάδες κουβερτούρας
Εκτέλεση συνταγής
- Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσηζκέικ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την βάζετε στο ψυγείο. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύετε τον καφέ με τη ζάχαρη και το γλυκό κρασί.
- Μέσα στο μείγμα καφέ βουτάτε πολύ γρήγορα, για να μην μουλιάσουν, μερικά σαβαγιάρ και τα αφήνετε στην άκρη. Αν χρειαστεί στη συνέχεια βουτάτε και μερικά επιπλέον.
- Παίρνετε ποτηράκια και τοποθετείτε στη βάση τους μια στρώση από, τα βουτηγμένα στο μείγμα καφέ, σαβαγιάρ, αφού τα κόψετε με τρόπο που θα χωράνε στα ποτήρια.
- Συνεχίζετε με μια πρώτη στρώση από κρέμα ζαχαροπλαστικής, μια δεύτερη στρώση σαβαγιάρ και μια δεύτερη στρώση από κρέμα ζαχαροπλαστικής. Ισιώνετε την επιφάνεια της δεύτερης στρώσης κρέμα και από πάνω πασπαλίζετε μπόλικο κακάο και μερικές σταγόνες, ή νιφάδες κουβερτούρας. Καλή σας απόλαυση!