Τούρτα με όρεο και κρέμα σοκολάτας με 5 υλικά

Υλικά συνταγής

  • 350 γρ. μπισκότα τύπου Oreo + λίγα ακόμη για γαρνίρισμα
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες
  • 130 γρ. κορν φλάουρ
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 50-55% κακάο, ψιλοκομμένη 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια σε χοντρά κομμάτια και τα στρώνουμε μέσα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα [ή τοποθετείστε λαδόκολλα] διαμέτρου 24 εκ., πιέζοντάς τα καλά ώστε να γίνει μια βάση με ίδιο πάχος παντού.
  2. Για τη γέμιση: Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο 1/3 από το κρύο γάλα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και βάζουμε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας. Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά να μισοπήξει η κρέμα.
  3. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, αλλά χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας. Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει, και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και όλο το μείγμα να γίνει σοκολατί.
  4. Αδειάζουμε την κρέμα αυτή, ζεστή, μέσα στη φόρμα, πάνω από τα μπισκότα. Καλύπτουμε αμέσως με μεμβράνη που να εφάπτεται σε όλη την επιφάνεια της κρέμας, για να μην πιάσει κρούστα, και αφήνουμε να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία. Επειτα, βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον 2 ώρες. Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.

Πηγή