Υλικά συνταγής

  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 125 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 80 γρ. Κάστερ Πάουντερ ή Άνθος Αραβοσίτου Βανίλια
  • 1 λίτρο αγελαδινό γάλα, πλήρες
  • 450 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ, σπασμένα σε μικρά κομμάτια
  • 250 γρ. (1 κουτί) φυτική κρέμα σε κοσνέρβα
  • κουβερτούρα κρύα, τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείτε μια ευρύχωρη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε μέσα το βούτυρο, την κουβερτούρα, το μισό ζαχαρούχο γάλα (200 γρ.), το Κάστερ Πάουντερ ή το Άνθος αραβοσίτου και το γάλα και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα μέχρι να λιώσουν τα στερεά υλικά και έχετε ένα μείγμα τελείως λείο και ομοιογενές.
  2. Συνεχίζετε να ανακατεύετε, με σύρμα, για μερικά λεπτά ακόμη μέχρι να πάρει βράση το μείγμα. Μόλις πάρει βράση αποσύρετε αμέσως την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε στο μείγμα τα σπασμένα Πτι Μπερ και τα ανακατεύετε απαλά με ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) μέχρι να καλυφθούν από το σοκολατένιο μείγμα.
  3. Το αδειάζετε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 25 εκ., το απλώνετε ομοιόμορφα, ισιώνετε την επιφάνειά του και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 10 λ. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ τη φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε το υπόλοιπο ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγα λ, μέχρι να γίνει ένα λείο, πυκνό μείγμα.
  4. Βγάζετε την τούρτα από το ψυγείο και με την βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής απλώνετε στην επιφάνειά της το μείγμα που χτυπήσατε με το μίξερ, κρατώντας λίγο για να σχηματίσετε μερικές ροζέτες από πάνω.
  5. Στο τέλος, τρίβετε μπόλικη κουβερτούρα στην επιφάνεια. Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει. Προαιρετικά πριν τη σερβίρετε μπορείτε να τοποθετήσετε και περιμετρικά στο μωσαϊκό επιπλέον τριμμένη κουβερτούρα πιέζοντάς τη πάνω στο γλυκό με τα χέρια σας για να σταθεί. Καλή σας απόλαυση!

Πηγή