Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση μπράουνι
  • 2 αυγά
  • 2/3 φλ. τσαγιού (135 γρ.) ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού (110 γρ.) ηλιέλαιο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα ρούμι (ή βανίλια)
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού (60 γρ.) σκόνη κακάο
  • 1/2 φλ. τσαγιού (60 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. φρέσκα κεράσια (αφαιρείτε τα κουκούτσια τους)
  • Για το παγωτό
  • 2 φλ. τσαγιού (500 γρ.) κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 330 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κ.σ. (10 γρ.) εκχύλισμα βανίλιας
  • 45 γρ. mini σταγόνες σοκολάτας 
  • Για το κουλί κεράσι (προαιρετικά)
  • 300 γρ. κεράσια (αφαιρείτε τα κουκούτσια τους)
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. (30 γρ.) χυμός λεμονιού
  • Για τη διακόσμηση 
  • φρέσκα κεράσια (αφαιρείτε τα κουκούτσια)
  • νιφάδες σοκολάτας 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση μπράουνι: Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 20 εκ. και την αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψουν και μετά προσθέτετε το ηλιέλαιο και το εκχύλισμα ρούμι και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν και αυτά. 
  3. Στη συνέχεια κοσκινίζετε μέσα στο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη σκόνη κακάο και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά. Αδειάζετε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνειά της και από πάνω απλώνετε τα κεράσια “βυθίζοντάς τα” ελαφρώς μέσα στο μείγμα.
  4. Ψήνετε για 17-20 λ περίπου ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του μπράουνι βγει καθαρή ή με ελάχιστα υγρά ψίχουλα. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  5. Για το παγωτό: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε την κρύα κρέμα γάλακτος και την χτυπάτε με καθαρό μίξερ μέχρι να αρχίσει να κάνει “πτυχές” και να στέκεται. Μετά προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  6. Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε στο μείγμα παγωτού τις mini σταγόνες σοκολάτας και με την βοήθεια μια σπάτουλας τις ενσωματώνεται ομοιόμορφα με απαλές κινήσεις. Αδειάζετε το μείγμα παγωτού πάνω στην κρύα βάση μπράουνι και με την βοήθεια μιας σπάτουλας ισιώνεται όσο το δυνατόν καλύτερα την επιφάνειά του.
  7. Βάζετε το παγωτό σας στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες, ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ για να παγώσει και σταθεροποιηθεί τελείως. Πριν το σερβίρετε, “περνάτε” ένα μαχαίρι ανάμεσα στα τοιχώματα της φόρμας και στο παγωτό και το ξεφορμάρετε.
  8. Για το κουλί κερασιών (προαιρετικά): Σε μια μέτρια κατσαρολίτσα βάζετε τα κεράσια, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού, τα βάζετε σε μέτρια φωτιά και τα βράζετε για 5 λ περίπου. Τα αποσύρετε από τη φωτιά, τα πολτοποιείτε τελείως με ραβδομπλέντερ ή τα μεταφέρετε στο μπλέντερ σας. Μετά περνάτε το κουλί από σουρωτήρι και το αφήνετε να κρυώσει.
  9. Για την διακόσμηση: Πριν το σερβίρετε διακοσμείστε το παγωτό σας με φρέσκα κεράσια χωρίς κουκούτσια, με τρούφα σοκολάτας και το σερβίρετε με λίγο κουλί κερασιών για να απογειώσετε την εμφάνισή του και την γεύση του. Απολαύστε το! 

Πηγή